Laitesukellus

Virkistävää sukellusta

Laitesukellus on tunnettu termi, joka liitetään yleisesti virkistyssukeltamiseen (rec). Laitesukeltamiseen kuuluu hauskan pitäminen, sukeltamisen helppous, mahdollisuus nauttia sukeltamisesta turvallisella tavalla, tavata samanhenkisiä ihmisiä ja jakaa kokemuksia muiden kanssa. Mukaan seuran värikkääseen porukkaan ja hauskanpitoon pääset vaikka suoraan peruskurssilta. Kokeneemmatkin polskijat ovat aina tervetulleita. Ainoa vaatimus on sukeltajaluokitus joltain tunnetulta koulutusjärjestöltä, esim. PADI, CMAS, NAUI tai IANTD.

Itse sukeltamisen lisäksi harjoittelu on paras keino pitää uusi harrastus aktiivisena ja turvallisena. Avovesien aikaan seura järjestää sukellustapahtumia viikottain ja vuoden mittaan tehdään myös reissuja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Talvella seuralla on hallivuoro Kalevan uimahallissa ja siellä voi käydä virkistämässä taitojaan vaikkapa ennen lomareissua tai jääsukellusta.

Perinteinen matka Suomen rajojen ulkopuolelle tehdään ainakin kerran vuodessa ja reissut ovat suuntautuneet pääosin Norjan kirkkaisiin vesiin.

Info- ja teoriapajoissa käydään läpi erilaisia sukeltamiseen liittyviä asioita, joita luokituskursseilla ei aina käsitellä. Laitesukeltajajäsenellä on useita etuja aina ilma- ja nitrox-täyttöjä myöten.

Mukaan porukkaan

Jäsenedut

Liittymismaksu 60 euroa (kalustomaksu kertamaksuna).
Vuosittainen jäsenmaksu 45 euroa.

  • Hallivuorot Kalevassa lauantaisin (8:00-10:00) sekä sunnuntaisin (8:00-10:00)
  • Ilmatäytöt seuran kompressoreilla Pispalassa
  • Seuran laitesukellustapahtumat, veneretket sekä info- ja tekniikkapajat
  • Seuran kaluston vapaa käyttöoikeus
  • Seuran kirjaston käyttöoikeus (kirjat, DVD:t, esitykset)
  • Nitrox-täytöt tilauksesta täyttömaksua vastaan omakustannehintaan

Laitesukeltajan (rec) jäsenyys edellyttää vähintään OWD/P1 -tasoista sukelluskoulutusta joltain tunnetulta järjestöltä. Esimerkiksi PADI, CMAS, NAUI, IANTD.